Nieuws

De Standaard Solidariteitsprijs naar vzw De Huizen

VZW De HuizenDankzij de Solidariteitsprijs van De Standaard, die intussen aan zijn elfde editie toe is, hebben honderden non-profit-organisaties zich de voorbije jaren in de kijker kunnen werken en hun boodschap bij een  grote groep goed geïnformeerde lezers gebracht.

Dit jaar is de laureaat dus vzw De Huizen, een organisatie die jonge mensen weer naar de maatschappij loodst waar ze zichzelf uit hebben gezet. De advertentie pleit voor kleinschalige detentiehuizen, die de organisatie ook zelf bouwt. Daar kunnen de jongeren opleven en aan het herstel van hun fouten werken, en leren ze verantwoordelijkheid nemen. De advertentie werd gemaakt door communicatiebureau What’s in a name? van Bruno Seys en Filip Vandewiele en zal in de komende maanden driemaal gratis in De Standaard  verschijnen.

‘Stoute jongens tellen mee’ verscheen afgelopen zomer net als 23 andere paginagrote advertenties van non-profit-organisaties in De Standaard, na een preselectie uit meer dan 100 inzendingen. Een jury van toonaangevende creatieve directeuren – Jens Mortier van Mortierbrigade, Odin Saille van Boondoggle en Jan Teulingkx van Saatchi – en vertegenwoordigers van de krant zelf – Gert Ysebaert, uitgever, Emmanuel Naert, marketingmanager, en Karel Verhoeven, hoofdredacteur – bracht de selectie tot een shortlist van drie terug; naast de streepjes die een verhaal worden, sprongen ook de boodschappen van Memisa en Studio Straid, en Natuurpunt en Duval Guillaume Modem in het oog. Daarnaast werd met de hulp van de lezers ook een publieksprijs uitgeloofd. Net als vorig jaar  ging die naar het Rode Kruis en reclamebureau Bubka.

De erelijst van de Solidariteitsprijs:
2003: Amnesty International
2004: Advocaten zonder Grenzen
2005: Belangengroep Stotteraars
2006: Amnesty International
2007: Vlaams Netwerk Armoede
2008: Reborn to be Alive
2009: Vlaamse Liga tegen Kanker
2010: Unicef (publieksprijs: Vlaamse Diabetes Vereniging)
2011: Vlaamse Alzheimer Liga (publieksprijs: Artsen Zonder Vakantie)
2012: Vluchtelingenwerk Vlaanderen (publieksprijs: Rode Kruis Vlaanderen)
2013: vzw De Huizen (publieksprijs: Rode Kruis Vlaanderen)